Fiskejournalen och Allt om Flugfiske säger i dag grattis till två av våra flitiga medarbetare, Mattias och Kajsa Landfors från Örnsköldsvik. Deras kortfilm "The betrayal of the bamboo" ska nämligen ut i världen. " /> Landfors kortfilm om flugfiske visas på filmfestival | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Guhuru Milta drillar en öring i kortfilmen. Foto: Mattias Landfors
Landfors kortfilm om flugfiske visas på filmfestival

Fiskejournalen och Allt om Flugfiske säger i dag grattis till två av våra flitiga medarbetare, Mattias och Kajsa Landfors från Örnsköldsvik. Deras kortfilm ”The betrayal of the bamboo” ska nämligen ut i världen.

Den har nämligen valts ut att visas på världens största filmfestival inom flugfiske, Rise film festival. Det kommer vara visning i 14 olika städer, fördelat på Tyskland, Österrike och Schweiz.

– För ett tag sedan satt jag och lekte runt med några klipp, som Kajsa, jag och Splitcaneumea gjorde. Det blev en kort dramakomedi om svek, glädje, Arcticsilver och öring, typ, förklarar Mattias Landfors och fortsätter:

– Vi blev guidade av Triple G man himself (Guide-Guden Guhuru Milta) i somras. Förstklassigt sällskap, storöringsfiske och fryspizza i stugan gjorde resan till en av de bättre. Förutom att guida så bygger han jäkligt unika bambuspön under namnet Splitcane-Umea som många nog känner igen. Men han fick pröva på ett Arcticsilver spö, vilket för en stund i alla fall fick honom att välja plast och carbon före bambu och kork, så vi gjorde en liten film om det.

Resultatet ser ni här nedan:

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta