Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Langesundsfestivalen avgjord

Langesundsbukten är en av de mest artrika platserna i Norden vad det gäller salta havsarter. Med Langesund som utgångsplats arrangeras här en av nordens största och mest prestigefyllda havsfisketävlingar för småbåtar. Nu har årets upplaga avgjorts och det blev en hel del svenska framgångar.
Tävlingen är en arttävling där endast en fisk av varje art kan vägas in. Det gäller alltså att samla så många olika arter med så hög vikt som möjlig. Under de båda tävlingsdagarna bruka mer än 35 olika arter vägas in.
Nytt för i år var att tävlingen enbart var en lagtävling, där man antingen tävlade tre eller två personer i varje lag. Totalt samlades över 60 team som kämpade på ett blåsigt hav med en vindstyrka upp till 15m/s.

Det blev svenska framgångar i årets upplaga där Team Humminbird segrade. Laget bestod av Henrik Karlén som skeppare och två norrmän, Espen och Nils-tore. På andra plats slutade Team Garmin/ABU, tätt följda av Team Isola/Lowrance.

Team Humminbird (i mitten) med Henrik Carlén som skeppare, vann Langesundsfestivalen.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta