[/caption] " /> Längsta gäddan på 23 år | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Längsta gäddan på 23 år

En 18,05-kilos gädda är fångad på film – och anmäld till Recordfisken.

Oskar Stenberg anmäler den längsta gäddan i 100-klubbens historia, och den längsta på 23 år i Recordfisken. Fisken mätte 137,5 centimeter och vägde 18,05 kilo. Den fångades under filminspelning om flötestrolling.
Grabbarna i filmprojektet Tolvan vågade inte hoppas på den ofattbara utdelning de haft den senaste tiden. Två gäddor på över 15 kilo på två dagar är overkligt, som Oskar Stenberg uttrycker det.
Första gäddan vägde 15,1 kilo och var givetvis jackpot för filmprojektet. När det dagen efter klev på en 18,05 kilo tung bjässe blev lyckan total. Båda fiskarna fångades av Christofer Torbiörnsson.
Kan någon matcha detta facit för två dagars gäddfiske?
– Att få vara med om något som detta i egenskap av sportfiskare är något vi alla verkligen uppskattar, säger filmaren Oskar Stenberg.
Filmgänget Tolvan består av Erik Lundin, Oskar Stenberg och Markus Wickelgren. Genom att ”gilla” deras Facebook-sida, får du fortlöpande information om filmprojektet.
Fiskejournalen och Tolvan är samarbetspartners och vi kommer löpande att visa klipp från filmen och presentera nyheter.
Här kan du läsa mer om våra tävlingar 100-klubben och Recordfisken.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
12 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta