Längsta gäddan på 23 år

En 18,05-kilos gädda är fångad på film – och anmäld till Recordfisken.

Oskar Stenberg anmäler den längsta gäddan i 100-klubbens historia, och den längsta på 23 år i Recordfisken. Fisken mätte 137,5 centimeter och vägde 18,05 kilo. Den fångades under filminspelning om flötestrolling.
Grabbarna i filmprojektet Tolvan vågade inte hoppas på den ofattbara utdelning de haft den senaste tiden. Två gäddor på över 15 kilo på två dagar är overkligt, som Oskar Stenberg uttrycker det.
Första gäddan vägde 15,1 kilo och var givetvis jackpot för filmprojektet. När det dagen efter klev på en 18,05 kilo tung bjässe blev lyckan total. Båda fiskarna fångades av Christofer Torbiörnsson.
Kan någon matcha detta facit för två dagars gäddfiske?
– Att få vara med om något som detta i egenskap av sportfiskare är något vi alla verkligen uppskattar, säger filmaren Oskar Stenberg.
Filmgänget Tolvan består av Erik Lundin, Oskar Stenberg och Markus Wickelgren. Genom att ”gilla” deras Facebook-sida, får du fortlöpande information om filmprojektet.
Fiskejournalen och Tolvan är samarbetspartners och vi kommer löpande att visa klipp från filmen och presentera nyheter.
Här kan du läsa mer om våra tävlingar 100-klubben och Recordfisken.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...