[/caption] " /> Längsta gäddan på 23 år | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Längsta gäddan på 23 år

En 18,05-kilos gädda är fångad på film – och anmäld till Recordfisken.

Oskar Stenberg anmäler den längsta gäddan i 100-klubbens historia, och den längsta på 23 år i Recordfisken. Fisken mätte 137,5 centimeter och vägde 18,05 kilo. Den fångades under filminspelning om flötestrolling.
Grabbarna i filmprojektet Tolvan vågade inte hoppas på den ofattbara utdelning de haft den senaste tiden. Två gäddor på över 15 kilo på två dagar är overkligt, som Oskar Stenberg uttrycker det.
Första gäddan vägde 15,1 kilo och var givetvis jackpot för filmprojektet. När det dagen efter klev på en 18,05 kilo tung bjässe blev lyckan total. Båda fiskarna fångades av Christofer Torbiörnsson.
Kan någon matcha detta facit för två dagars gäddfiske?
– Att få vara med om något som detta i egenskap av sportfiskare är något vi alla verkligen uppskattar, säger filmaren Oskar Stenberg.
Filmgänget Tolvan består av Erik Lundin, Oskar Stenberg och Markus Wickelgren. Genom att ”gilla” deras Facebook-sida, får du fortlöpande information om filmprojektet.
Fiskejournalen och Tolvan är samarbetspartners och vi kommer löpande att visa klipp från filmen och presentera nyheter.
Här kan du läsa mer om våra tävlingar 100-klubben och Recordfisken.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta