Nu har du chansen att följa med Fiskejournalen till den tjeckiska fiskestjärnan Jakub Vágners lilla sjön Pohan. Här ska vi testa på det häftiga fisket efter riktigt stor europeisk mal. Säkra din plats redan idag! " /> LÄSARRESA: Fiska mal med Fiskejournalen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Mathias Arnham
Har du någonsin fångat en fisk som är större än dig själv? Har du lust att testa på det? Boka in dig på Fiskejournalens läsarresa till Tjeckien!
LÄSARRESA: Fiska mal med Fiskejournalen

Nu har du chansen att följa med Fiskejournalen till den tjeckiska fiskestjärnan Jakub Vágners lilla sjön Pohan. Här ska vi testa på det häftiga fisket efter riktigt stor europeisk mal. Säkra din plats redan idag!
Med på resan är Fiskejournalens medarbetare Jarmo Kuisma, en meriterad gäddfiskare som på senare år även gett sig an den gäckande malen. Vi träffas på flygplatsen i Prag onsdagen den 11 september för att tillsammans bege oss till Pohan där vi har hela sjön för oss själva. Vi fiskar, äter och snackar fiskehistorier i dagarna tre med målet att fånga en av sjöns häftiga invånare. Efter morgonfisket, vid lunchtid den 14:e åker vi tillbaka till flygplatsen i Prag. Förhoppningsvis med en spännande fiskeupplevelse i ryggen.

Vi fiskar, äter och snackar fiskehistorier i dagarna tre med målet att fånga en av sjöns häftiga invånare.

När?
Onsdagen-lördag, den 11-14 september 2019

Detta ingår i resan:
Transfer från och till flygplatsen i Prag till Pohan. Sammanlagt tre hela dagars fiske efter storvuxen europeisk mal. Helpension med frukost, lunch och middag. Hyra av spinn- och meteutrustning för mal, beten, tält, stolar, säng och sovsäck. Engelskspråkig fiskeguide med god erfarenhet av fisket efter mal i Pohan. Svensk gruppledare från Fiskejournalen.

Detta ingår inte i resan:
Flygresan till och från Prag. Alkoholhaltiga drycker.

Pris:
850 EUR.
Boka dig genom att skicka ett mejl till redaktion@fiskejournalen.se (märk mejlet med ”Malfiske i Tjeckien”). Först till kvarn gäller.

Relaterad nyhet från din region
10 minuter sedan Sverige Anders Lundin
En undersökning visar att stöldrisken gör att båtägare inte byter till modernare motorer. Foto: Steve Adams
Så mycket släpper de svenska fritidsbåtarna ut

Bland de båtburna sportfiskarna pågår det en grön våg, där folk byter ut sina fossildrivna motorer till elmotorer. Men det finns fortfarande bromsar som gör att utvecklingen inte sker fullt ut.

Transportstyrelsen har tagit fram en undersökning kring båtmotorernas miljöpåverkan, med finansiering av Havs- och vattenmyndigheten. Det konstateras att bensinmotorer står för cirka 60 procent av koldioxidutsläppen och äldre tvåtaktare står för den största andelen utsläpp av kolväten.
Totalsiffran för de svenska fritidsbåtarnas utsläpp är 177 000 ton koldioxid och 2 100 ton kolväten.

Inom vissa områden ligger ekonomiska skäl bakom trögheten i utvecklingen. Båtägare behåller nämligen sina äldre tvåtaktsmotorer för att de är mindre stöldbegärliga än nyare fyrtaktsmotorer.
– En lösning på de här problemen kostar pengar, som knappast båtägarna själva kan stå för. Genom subventioner av miljövänligare bränsle, som idag är mycket dyrare per liter än ordinarie bränsle, skulle staten kunna snabba på utvecklingen mot ett mer miljövänligt båtliv, säger Lars-Åke Redéen, chefredaktör för tidningen Båtliv, vars artikel du kan läsa här.

Kartläggningen visar också att fler båtägare skulle kunna tänka sig att tanka miljövänligt om priserna vore lägre och bränslet mer tillgängligt på framför allt sjömackar. Här hittar du hela rapporten!

Du kanske även gillar detta