I Orvestos senaste undersökning ökar läsningen av Fiskejournalen med 24 procent och Allt om Flugfiske med 26 procent. En fantastisk ökning i tider då tidningsläsandet generellt minskar. " /> Läsningen av Fiskejournalen ökar 24 procent | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
En glad Fiskejournalenredaktion som fått kvitto på att allt arbete lönar sig.
Läsningen av Fiskejournalen ökar 24 procent

I Orvestos senaste undersökning ökar läsningen av Fiskejournalen med 24 procent och Allt om Flugfiske med 26 procent. En fantastisk ökning i tider då tidningsläsandet generellt minskar.
Orvesto-rapporterna är Sifos stora medieundersökning. Undersökningen mäter räckvidden och ger annonsköpare möjlighet att jämföra olika medier. Den senaste undersökningen visar att Fiskejournalen ökar till 98 000 läsare och att Allt om Flugfiske ökar till 48 000 läsare.
– Vi är både stolta och glada över den rejäla ökningen. Jag tror att det är ett tecken på att många ändå uppskattar en papperstidning som bas och utöver det också söker sin information på nätet. Det ena utesluter inte det andra, säger Martin Falklind, chefredaktör på Fiskejournalen och ansvarig utgivare för både Fiskejournalen och Allt om Flugfiske.

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta