Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Lätt fiske för tung abborre

I senaste numret av Fiskejournalen berättar Nicka Hellenberg hur du ökar chansen att komma i kontakt med en sådan här skönhet. (Foto: Nicka Hellenberg)

I Fiskejournalen nummer 1-2 går vår medarbetare Nicka Hellenberg till botten med riktat isfiske efter stor abborre. Han använder en beprövad teknik från storabborrfiske i öppet vatten, men har anpassat den för isen.
I senaste numret av Fiskejournalen benar Nicka Hellenberg ut hur du skall hitta de stora abborrarna under isen – och sedan fånga dem. Artikeln är fylld med matnyttiga tips och Nicka bjuder frikostigt på knepen som ökar dina chanser att hitta storklunsarna.
På vår webb-tv hittar du massor av filmer i temat isfiske. Klicka här och använd sökfunktionen.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta