[/caption] " /> Laxcup Vättern på gång | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Laxcup Vättern på gång

Visst kan man trolla lax från en snipa. I helgen avgörs Laxcup Vättern. (Foto: Stefan Källström)

I helgen är det dags för Laxcup Vättern. Vädret ser hoppfullt ut och tävlingen kommer med största sannolikhet bli av – efter två inställda år i följd.
Just nu är 17 båtlag anmälda till Laxcup Vättern 2012. Sista anmälningsdag har passerat, men det går utmärkt att efteranmäla sig, hälsar tävlingsledare Sten-Gunnar Stéenson.
Överskottet från Laxcup Vättern 2012 tillfaller stiftelsen Mer lax i Vättern för inköp av smolt. Till skillnad från usla väderförhållanden de senaste åren med inställda tävlingar som följd, ser det betydligt bättre ut i år.
Här hittar du mer information om tävlingen.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
46 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta