Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Laxdrömmen gick i uppfyllelse

Jakob Green från Hilleröd i Danmark har alltid drömt att fånga en lax. I fjol lyckades han – så pass att han i fredags belönades för årets största spinnfiskade lax.
För många år sedan instiftade dåvarande Abu-chefen Göte Borgström ett pris till den som på spinn fångade den största laxen i Mörrumsån. Priset är en inteckning i vandringspriset, en bronsstatyett av en stolt sportfiskare. Pristagaren får också en Ambassadeur 5500 CDL, en äkta guldrulle.
Vid prisutdelningen berättade Jakob Green att han alltid drömt om att få fånga en lax. Först förra året blev det av att resa till Mörrumsån på en fiskeresa tillsammans med en bror. Efter flera dagars resultatlöst fiske fiskade de båda bröderna sista dagen på Vittskövlesträckan. Just innan de var på väg att avsluta och åka hem gick Jakob över bron. Han stannade till, tittade ner – och fick syn på en stor lax som simmade uppströms. Jakob skyndade ner, gjorde ett enda kast med sin spinnare och laxen satt!
Det visade sig vara en bjässe, 110 centimeter lång och 14,4 kilo tung.
Svenne Andersson

Abus försäljningschef Olle Lidesjö överlämnade guldrullen vid en prisceremoni i samband med fredagens fiskepremiär i Mörrum. (Foto: Svenne Andersson)

Abus försäljningschef Olle Lidesjö överlämnade guldrullen vid en prisceremoni i samband med fredagens fiskepremiär i Mörrum. (Foto: Svenne Andersson)

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta