Kom och ta del av laxens utmaningar, faror och möjligheter. (Foto: Jesper Larsson) Kom och ta del av laxens utmaningar, faror och möjligheter. (Foto: Jesper Larsson)[/caption] " /> Laxkonferens och vattenparlament i Torneå | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Laxkonferens och vattenparlament i Torneå
Kom och ta del av laxens utmaningar, faror och möjligheter. (Foto: Jesper Larsson)

Kom och ta del av laxens utmaningar, faror och möjligheter. (Foto: Jesper Larsson)

Du som är intresserad av Östersjölaxen bör boka in laxkonferensen i finska Torneå 11-12 november. Det blir två dagar fulla av information för dig som är fiskevattenägare, forskare, entreprenör, sportfiskare eller bara intresserad av lax och vattenmiljö.
Målet för seminariet är att samlat presentera finska och svenska experters kunskap om Östersjölaxbeståndens status, samt belysa aktuella frågor och erfarenheter när det gäller fiskeförvaltning. Dessutom tar seminariet upp sommarens laxsjukdom i älvarna och klimatförändringens och gruvindustrins eventuella påverkan på laxbestånd och vattenstatus. På plats är bland annat Sveriges Lantbruksuniversitet, Länsstyrelsen i Västerbotten, Länsstyrelsen i Norrbotten, Finska Jord- och Skogsbruksministeriet och Finska Vilt- och Fiskeriforskningsinstitutet.
Seminariedeltagandet är kostnadsfritt. Eventuell seminarielunch, middag och övernattning betalas av deltagarna själva. Seminariet simultantolkas.

Innan konferensen börjar visas prisade dokumentären ”Damnation” som berättar om vattenkraftens påverkan och restaurering av reglerade vattendrag i USA.

Plats: Joentalo, Kivirannantie 13–15, 95410 Torneå, FINLAND
Tid: 11 till 12 november, start tisdag kl 12:00, avslut kl 13:00 onsdag.

Anmälan via denna länk senaste 24 oktober.
Se konferensens program här.
Ladda hem och dela inbjudan här.

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta