Kom och ta del av laxens utmaningar, faror och möjligheter. (Foto: Jesper Larsson) Kom och ta del av laxens utmaningar, faror och möjligheter. (Foto: Jesper Larsson)[/caption] " /> Laxkonferens och vattenparlament i Torneå | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Laxkonferens och vattenparlament i Torneå
Kom och ta del av laxens utmaningar, faror och möjligheter. (Foto: Jesper Larsson)

Kom och ta del av laxens utmaningar, faror och möjligheter. (Foto: Jesper Larsson)

Du som är intresserad av Östersjölaxen bör boka in laxkonferensen i finska Torneå 11-12 november. Det blir två dagar fulla av information för dig som är fiskevattenägare, forskare, entreprenör, sportfiskare eller bara intresserad av lax och vattenmiljö.
Målet för seminariet är att samlat presentera finska och svenska experters kunskap om Östersjölaxbeståndens status, samt belysa aktuella frågor och erfarenheter när det gäller fiskeförvaltning. Dessutom tar seminariet upp sommarens laxsjukdom i älvarna och klimatförändringens och gruvindustrins eventuella påverkan på laxbestånd och vattenstatus. På plats är bland annat Sveriges Lantbruksuniversitet, Länsstyrelsen i Västerbotten, Länsstyrelsen i Norrbotten, Finska Jord- och Skogsbruksministeriet och Finska Vilt- och Fiskeriforskningsinstitutet.
Seminariedeltagandet är kostnadsfritt. Eventuell seminarielunch, middag och övernattning betalas av deltagarna själva. Seminariet simultantolkas.

Innan konferensen börjar visas prisade dokumentären ”Damnation” som berättar om vattenkraftens påverkan och restaurering av reglerade vattendrag i USA.

Plats: Joentalo, Kivirannantie 13–15, 95410 Torneå, FINLAND
Tid: 11 till 12 november, start tisdag kl 12:00, avslut kl 13:00 onsdag.

Anmälan via denna länk senaste 24 oktober.
Se konferensens program här.
Ladda hem och dela inbjudan här.

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta