Annons
Laxvänner lockas till auktion under fredagskvällen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 dagar sedan Sverige Anders Lundin
Ikväll kan du buda på fiskeprylar till förmån för laxen. Foto: Magnus Nordin
Laxvänner lockas till auktion under fredagskvällen

Oavsett var du bor i landet så kan du i kväll vara med och göra en insats för laxen. Det handlar om en auktion till förmån för Stiftelsen för Östersjölaxen.

Mellan klockan 18.30–21.00 under fredagskvällen så kommer det att auktioneras ut flugor, spön och en mängd andra produkter som skänkts. Det hela sänds direkt på Facebook.
– De som vill vara med och bjuda kan göra det direkt på vår sida på Facebook, meddelar Anders Wallgren, hållbarhetsansvarig inom Stiftelsen för Östersjölaxen.

På laxskyddare.se kan du ladda ned auktionskatalogen, där föremålen och alla bidragsgivare finns med. Det som inte blir sålt kommer att läggas upp på en webbauktion, i efterhand, på laxskyddare.se.
Här hittar du till auktionen!

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Frågan är vilken diet denna gädda går på? Foto: Sola Predators
Fet, fetare, fetast – vad har denna gädda slukat?

Första advent närmar sig, och redan nu anländer en tidig julgris. Det handlar om en häpnadsväckande fet Värmlandsgädda, som vi förstås undrar vilken diet den kan tänkas gå på?

Gäddan i sin helhet.

Gäddan i sig kommer inte att skriva in sig i historieböckerna, eftersom den ”bara” vägde 7 kilo. Men med tanke på att den bara var 95 centimeter så är det underförstått att den var ovanligt tungt lastad. Som synes på bilden så har den frossat ordentligt på något, frågan är bara vad?
– Ja, den var riktigt fet. Vi har pratat en del om detta, och det går sjukt stor mört i det området vi fiskar på, en vanlig storlek är 20–25 centimeter. Vi tror att den stått och tryckt i sig en massa mört.

Det säger Daniel Löf i fisketeamet Sola Predators, som var med när kompisen Andreas Henriksson fick upp gäddan. De övriga i laget är Jesper Nilsson och Andreas Larsson.
Vi tackar för bilden på ”julgrisen” och hänvisar till Sola Predators Instagram för er som närmare vill följa deras fiskafängen.

Du kanske även gillar detta