Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Ligger inte på latsidan

Jens Hedström är en predatorjägare av rang. Här poserar han med en gädda från Glan. Vikt 7,7 kilo och längd 107 centimeter.

Ni som följde Grand Slam Cup under sommarmånaderna kommer kanske ihåg Jens Hedström. Han tampades i toppen under hela tävlingstiden. Nu kör han vidare i 100-klubben.
Jens Hedström ligger inte på latsidan. Han föll på målsnöret i Grand Slam Cup 2011, men hänger inte läpp för det. Under en tävling på sjön Glan högg en vacker höstgädda, som han nu anmäler till 100-klubben. Måttbandet visade 107 centimeter.
– Det var den enda fisken som kom upp i vår båt, berättar Jens.
Egenskaper som att inte ge upp i kombination med stort kunnande borgar för att vi inte har hört det sista från Jens Hedström.
Vill du också komma med i 100-klubben? Här kan du läsa mer.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Se upp för gösar med sändare i Hjälmaren. Foto: Martin Engström, Länsstyrelsen.
Släpp tillbaka gösar med sändare – forskning pågår!

Just nu simmar 90 gösar omkring i Hjälmaren med en sändare på sig. Forskarna vill nämligen veta hur de rör sig, både i jakten på föda och lekplatser.

Det är forskare vid SLU som tillsammans med Länsstyrelsen ska kartlägga Hjälmargösens förehavanden. Syftet är att förvaltningen av gösen och gösfisket i sjön ska kunna bedrivas så bra som möjligt.
Gösen är inte bara en populär sportfisk utan även en uppskattad matfisk, och målet är att kunna förena dessa två intressen utan att beståndet tar skada.

– Gösen är en uppskattad matfisk, som är eftertraktad av både det kommersiella och rekreationella fisket. Trots detta vet vi fortfarande lite om dess ekologi och beteende, säger Gustav Hellström, forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet i Umeå.
Med anledning av projektet så finns det anledning för fritidsfiskare att vara uppmärksamma, eftersom de uppmanas släppa tillbaka märkta gösar i vattnet igen, om en sådan skulle fångas.
Här kan du läsa mer om projektet!

Du kanske även gillar detta