Just nu:
Annons

Nyheter

1 månad sedan Sverige Anders Lundin
Simon Lindberg fick närkontakt med gäddor när han simmade i småländska sjöar.
Livet under ytan: Småländska gäddor i klara sjöar

Snart släpper isarna i Småland och livet börjar sprattla på allvar i sjöarna. Här bjuder vi på lite inspiration från livet under ytan, där Simon Lindberg simmat med gäddor.

Simon har spenderat de senaste två somrarna ute i Smålands klaraste sjöar med sina två undervattenskameror i sällskap.
– Jag har egentligen bara filmat och planerade att göra någon slags filmserie av dessa klipp. Detta blev aldrig av och nu håller jag istället på att skicka ut klippen på Youtube, berättar Simon.

Det första två filmerna finns redan ute, bland annat den med gäddorna. Framöver kommer det även att bli film på nyfikna abborrar och orädda bebisgäddor, avslöjar Simon.
Här nedan hittar du kortfilmen ”Snorkling bland gäddor i en näckros-vik i Augusti 2020”:

 

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta