Sportfiskemässan i Jönköping blev en succé när det gäller antalet besökare. Hela 15 140 är faktiskt nytt rekord för mässan på Elmia. Frågan är då vad som kan bli ännu bättre till nästa års mässa i Stockholm? " /> Löfte inför nästa Sportfiskemässa: Mer trolling | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Mässgeneralen Agneta Brunell berättar om situationen kring coronaviruset. Foto: Mathias Arnham
Löfte inför nästa Sportfiskemässa: Mer trolling

Sportfiskemässan i Jönköping blev en succé när det gäller antalet besökare. Hela 15 140 är faktiskt nytt rekord för mässan på Elmia. Frågan är då vad som kan bli ännu bättre till nästa års mässa i Stockholm?

Frågan går till mässgeneralen Agneta Brunell, som fortfarande håller på att bromsa in efter de händelserika och lyckade dagarna i Jönköping.

Hur vill du summera mässan rent publikmässigt?

– Mycket roligt med publikrekord på Elmia – det kändes inte för trångt – fina luftiga hallar – även på lördagen, säger Agneta till Fiskejournalen.

Ser du några nya trender, alltså något som folk efterfrågar mer?

– Det som var intressant i år är stora klädföretag som nu börjar satsa hårt på Sportfiskare med egna kollektioner.

Ser du redan nu något som ni ska satsa mer på nästa år?

– Trolling nästa gång vi är på Elmia, då efterfrågan är stor där.

Hur lyckades ni med konceptet att locka fler unga på söndagen med gratis fiskeutrustning?

– Många barnfamiljer köade på söndagsmorgonen och det blev fler barn är tidigare, men tyvärr lockade vi inte fler besökare totalt på söndagen.

Vad är det krångligaste att få till på mässan?

– Att få dit press, tv/dagstidningar som ger oss ”gratis” publicitet – konstigt att de är så ointresserade när intresset är så stort för Sportfisket i hela landet. De som faktiskt kommer är grymt imponerade av mässan, säger Agneta Brunell som redan bokat in 20–22 mars nästa år då Sportfiskemässan arrangeras på Stockholmsmässan.

Missa inte bilderna från Sportfiskemässan:

BILDSPECIAL: Häng med på sportfiskemässa

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelsen meddelar att de tar hjälp av kustbevakningen för att skydda de lekande abborrarna.
Extra bevakning för att skydda Gotlands abborrar

Under våren är abborren en jagad art – både bland pimpelfiskare och vissa sportfiskare som vill fånga de stora exemplaren som lagt på sig vikt inför leken. Länsstyrelsen på Gotland meddelar att de kommer att bevaka abborrens lek extra noggrant denna vår.

På Gotland fredas sedan många år abborre och gädda mellan 1 mars–31 maj, med syftet att skydda fiskbestånden under och i anslutning till lekvandring och lekperiod.
Bakgrunden är att både abborre och gädda uppvisat en oroväckande nedgång sedan 1990-talet. Ett litet ljus i horisonten kan skönjas för abborren de senaste åren, men Länsstyrelsen markerar tydligt att beståndet fortfarande är skört.

De meddelar att det kommer att ske fisketillsyn under våren, och särskilt i områden där det förekommer gädd- och abborrlek. Tillsynen kommer att ske i nära samarbete med bland annat Kustbevakningen.

De påminner också om att minimimåttet för gädda är 40 centimeter och maximimåttet 75 centimeter. Vid handredskapsfiske får maximalt tre gäddor mellan 40–75 centimeter behållas per fiskare och dygn.

Du kanske även gillar detta