[/caption] " /> Lubb från Filip | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Lubb från Filip

Filip Renström anmäler en lubb på drygt åtta kilo till Recordfisken.

Fiskejournalens gamla praktikant från Forshagaakademin Filip Renström anmäler en stor lubb till Recordfisken.
– Den första lubben jag fångat men inte den sista, säger han i sin anmälan.
Egentligen var Filip ute efter havskatt när han tog fram den självlysande pirken med en tafs på 30 centimeter och monterade två konstgjorda krabbor av märket Berkley. Han och skickade ner tacklet till 48 meters djup i vattnet utanför Hillstad, Norge.
– Jag lyfte pirken och kände en tyngd, gjorde mothugg och sedan började en hård kamp.
När han skymtade fisken första gången trodde han att det var en havskatt. Det visade sig vara en lubb på hela 8010 gram, guldnivå i Recordfisken.
Vill du veta mer om Recordfisken? Klicka här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta