Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Mathias Arnham
Lyckad läsarresa till Island

Lyckad läsarresa till Island

Nöjd fiskegäst på Island. Foto: Johan Nygren

Under året har Island varit i ropet för sina vulkaner. Men det mullrar om fisket också.

Bilderna på aska och lava har kablats ut via världens nyhetskanaler. Vi var många som undrade hur det skulle gå för naturen, fisket, fisketurismen och människorna där borta. Utbrotten lugnade sig dock och hann aldrig ställa till så stor skada som befarat. I samarbete med Hotel Ranga arrangerar Fiskejournalen fyra läsarresor till Island i sommar, och den första gruppen har precis kommit tillbaka. Gruppledare Johan Nygren rapporterar följande: ”Siktet var inställt på öns rödingar och öringar, i både sjöar och strömmar. I världens kanske bästa rödingälv, Kaldakvisl, drogs det rödingar på löpande band och i Tindavatn och Heidarvatn jagades det storöring. De allra största
lät sig inte överlistas denna gång, men det är klart, en sex kilos öring som toppfisk kanske inte är så illa…”


//Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta