Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Lyckosam med Lucky Craft

Mattias Skoglund, som bland annat importerar Lucky Craft beten till Sverige, har bevisat att dom fungerar att fiska med också. Under maj blev det tre anmälningar till 100-klubben.
Mattias fiskar i flera olika vatten, men de här tre gäddorna kommer från Yngern och från Dalälven. De mättes till 102, 103 och 105 centimeter. Den sistnämnda var en utlekt och smal gädda, som verkligen hade bestämt sig för att hon ville ha det Lucky Craft-bete som erbjöds henne. I anmälan till 100-klubben skriver Mattias så här.
”Efter endast ett par kast kände jag en kraftig stöt, men när den inte krokade kastade jag tillbaka betet på samma fläck där jag hade hugget. Denna gång högg den ordentligt och efter en kortare kamp kunde jag landa denna tarm, en smal och utlekt vårgädda som efter mätning fick simma tillbaka igen.”
Svenne Andersson

Mattias Skoglund med 105 centimeter utlekt vårgädda från Yngern.

Mattias Skoglund med 105 centimeter utlekt vårgädda från Yngern.

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta