[/caption] " /> Makalös gäddhöst och vinter | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Makalös gäddhöst och vinter

När Gustav Nilsson fick upp sin drömfisk i båten utbrast han: ”Den är större än Falklinds största gädda”. Och visst, Fiskejournalens redaktion kan intyga att gäddan väger minst ett par kilo mer än vad vår chefredaktörs gäddrekord. Gustavs höstgädda vägde 11,5 kilo.

Fiskejournalens tävlingar 100-klubben och Recordfisken har invaderats av stora gäddor under hösten och vintern. En av dessa är tioåriga Gustav Nilsson skyldig till. Han trollade upp en fisk på hela 11,5 kilo från Lursjön.
Nu när 100-klubbens tävling Meterligan är på upploppet gäller det att ha flyt och välja rätt taktik. Ett flertal av de topplacerade är bosatta i mellersta eller norra Sverige och för dessa handlar slutspurten förmodligen om isfiske. Den som lyckas bäst med sitt ismete kan mycket väl stå som segrare i Meterligan på nyårsafton klockan tolv, då 2012-års tävling är slut.

Tävlingen Recordfisken håller på till och med sista juli, men de stora gäddor som anmälts under hösten och vintern kan mycket väl tävla om Drömresan nästa år. Redan nu finns ett flertal anmälda gäddor över 18 kilo – och fångstmän som säkerligen vill vinna en exklusiv fiskeresa.
Läs mer om våra tävlingar här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta