[/caption] " /> Makrillen har anlänt till västkusten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige nicander
Makrillen har anlänt

Makrillen är här! (Foto: Anders Nicander)

Redan i helgen togs det makrill i västkustvattnen och nu haglar rapporterna om att den salta kustens folkfisk nummer ett har anlänt. De första makrillarna räknas som de allra bästa av fiskkockar och makrillälskare.
För många börjar sommarfisket i havet i och med att makrillen kommer. Fjordar och kustvatten fylls med liv – både över och under ytan. De första makrillarna brukar vara riktigt på bettet och hittar man rätt är det sällan långt mellan huggen.
De senaste åren har makrillfisket varit fantastiskt bra och kustfisket har fått en nytändning när klippor och bryggor fylls av sportfiskare. Chansen att hitta makrillen vid landfiske är större längre fram på sommaren, men det finns mängder av platser där man kan bedriva framgångsrikt landfiske redan nu. Annars är det traditionella fisket med häckla från drivande båt det lättaste sättet att komma i kontakt med makrillen. Genom att fiska häcklan etappvis från ytan och ner till botten fiskar man effektivt av vattnet. Själ satsar jag på mete med småsill som agn och bara ett sänke och en enkelkrok som tackel. En lätt vertikalutrustning är mitt val för att matcha den urstarka makrillen.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta