Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Mälarträff med SGK

Dagen före nationaldagen, den 5 juni, anordnar Svenska Gäddklubben sin Mälarträff vid Skarholmen, Uppsala. Träffas, trivas och fiska gädda är temat för träffen.
Juha Kaihoranta i Svenska Gäddklubben vill gärna slå ett slag för Mälarträffen den 5 juni. Det är enkelt att delta i träffen, endast medlemskap i Svenska Gäddklubben är obligatorisk – och det kan man lösa på plats.
Tävlingen är individuell och man får vara max fyra personer i varje båt. Självklart är det ”catch and release” som gäller och minimimåttet för att anmäla en gädda är 60 centimeter. Varje båtlag måste ha med sig digitalkamera för att dokumentera fångsten och passande USB-kabel för att överföra bilderna till tävlingsdatorn.
Tävlingen pågår mellan kl.9 och 16, med avbrott för gemensam lunch mellan kl.12 och 13.
Mer info hittar man på Svenska Gäddklubbens hemsida.
Svenne Andersson

David Jansson är en flitig gäddfiskare som genom åren lurat många stora gäddor i Mälaren.

David Jansson är en flitig gäddfiskare som genom åren lurat många stora gäddor i Mälaren.

Relaterad nyhet från din region
59 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta