Manfred Isberg rekommenderar att mäska om abborren är trög.
Manfred Isberg rekommenderar att mäska om abborren är trög.[/caption]I oktober förra året kom det upp en abborre på hela 2515 gram. Den var störst förra året, men bara en av många över två kilo. " /> Många abborrar över två kilo | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Många abborrar över två kilo

Manfred Isberg rekommenderar att mäska om abborren är trög.


Manfred Isberg rekommenderar att mäska om abborren är trög.

I oktober förra året kom det upp en abborre på hela 2515 gram. Den var störst förra året, men bara en av många över två kilo.
Det var Rögle dammar som levererade de flesta storabborrarna under 2014 och det var Manfred Isberg som tog den allra största.
Läs mer om när var och hur de största abborrarna, gäddorna och gösarna togs förra året samt få tips från de sportfiskare som tog dem. Allt i Fiskejournalen nummer 3. I butik nu!

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta