Danska fiskeredskapsföretaget Svendsen Sport har sålt 85 procent av aktierna till ett investmentbolag. Lars Svendsen är dock kvar som delägare och fortsätter i ledningen för företaget, berättar facktidningen Tackle Trade World. " /> Många miljoner för dansk redskapsgigant | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Fiskejournalen
Lars Svendsen, här med sin dotter, har sålt 85 procent av Svendsen Sport, men fortsätter som VD. (Foto: Tackle Trade World)
Många miljoner för dansk redskapsgigant

Danska fiskeredskapsföretaget Svendsen Sport har sålt 85 procent av aktierna till ett investmentbolag. Lars Svendsen är dock kvar som delägare och fortsätter i ledningen för företaget, berättar facktidningen Tackle Trade World.

Lars Svendsen var inte mer än 18 år gammal när han etablerade sig i fiskeredskapsbranschen och sedan dess har han byggt upp ett av Skandinaviens största företag i branschen. Men märken som Savage Gear, Pro Logic och Scierra har Svendsen blivit ett begrepp och försett en hel generation sportfiskare med utmärkta och profilstarka produkter.
Ett försök att slå sig in på den amerikanska marknaden 2010 höll på att sluta illa, men Lars Svendsen tog nya tag och i dag är Svendsen Sport åter ett solitt och stabilt företag. Det visar sig inte minst genom att det danska investmentbolaget Maj betalar en bra slant för företaget. Enligt uppgift till TTW handlar det om 67 miljoner euro för 85 procent av bolaget.

Lars Svendsen säger att han inte planerat att sälja nu, men att Maj kom med ett erbjudande som var svårt att säga nej till. Dessutom ville han inte bli uppköpt av någon konkurrent på marknaden och på det här sättet kan Svendsen Sport fortsätta som tidigare.

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta