Carl Johansson från Ulricehamn lurade en gädda med en mörkröd Bomber, på fyra meters djup. Carl Johansson från Ulricehamn lurade en gädda med en mörkröd Bomber, på fyra meters djup.[/caption] " /> Många vintergäddor | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Många vintergäddor
Carl Johansson från Ulricehamn lurade en gädda med en mörkröd Bomber, på fyra meters djup.

Carl Johansson från Ulricehamn lurade en gädda med en mörkröd Bomber, på fyra meters djup.

Fiskejournalens 100-klubben invaderas nu av stora vintergäddor. En av dessa är Carl Johansson skyldig till. Han trollade upp en fisk på 115 centimeter.
Nu när 100-klubbens tävling Meterligan är på upploppet gäller det att ha flyt och välja rätt taktik. Ett flertal av de topplacerade är bosatta i mellersta eller norra Sverige och för dessa handlar slutspurten förmodligen om isfiske. Den som lyckas bra med sitt ismete kan plocka många placeringar fram till nyårsafton klockan tolv, då 2014-års tävling är slut.
Läs mer om 100-kluben och Meterligan här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta