manifestation mot vattenkraft i buttorp Nu har du chans att visa vad du tycker om vattenkraft i Buttorpforsen, på lördag arrangerar Älvräddarna en manifestation.[/caption] " /> Manifestation för Buttorp strömmar i morgon | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Manifestation för Buttorp strömmar i morgon
manifestation mot vattenkraft i buttorp

Nu har du chans att visa vad du tycker om vattenkraft i Buttorpforsen, på lördag arrangerar Älvräddarna en manifestation.

Vill du visa ditt missnöje med planerna på att bygga ut Buttorpsforsen i Ätran? Se då till att delta i den manifestation som Älvräddarna arrangerar klockan 12:00 i morgon, lördag.
Planerna på vattenkraft vid Buttorpforsen i Ätran har upprört många miljövänner de senaste åren. Senast i juni initierades ännu ett försök att bygga kraftverk – genast startades en namninsamling och i morgon bjuder Älvräddarna in till manifestation.
Här hittar du en karta med Buttorp markerat, väl på plats – följ uppsatta skyltar.
Manifestationen börjar klockan 12:00.
Fiskejournalen kommer självklart finnas på plats!
Vid frågor om manifestationen, kontakta Per P Eckerström, tel. 070-209 77 53.
Läs tidigare notiser om Buttorp.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta