fiskekryssningen Det är snart dags att borda Fiskekryssningen![/caption] " /> Martin Falklinds piratblogg | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Martin Falklinds piratblogg
fiskekryssningen

Det är snart dags att borda Fiskekryssningen!

Chefredaktören för Fiskejournalen, Martin Falklind, har iklätt sig sjörövarkläder och börjat blogga inför den kommande Fiskekryssningen, som arrangeras av Fiskejournalen och Sportfiskarna. Här hör vi honom själv försvara tilltaget.
Martin Falklind är mest känd för sina fiskefilmer och för sitt engagemang i miljö- och fiskefrågor.
Finns det inte en risk att folk ser dig som oseriös iförd en sjörövardräkt?
– Ha, ha! Att man gillar att spexa innebär ju inte att man är oseriös. Och Fiskekryssningen är ju en kul happening där att alla sportfiskare skall umgås ombord på en stor skuta, så jag tycker att det är ganska passande.
Vad tror du att det är för människor som kommer åka med?
– Jag tror och hoppas att det blir en mix. Det kommer finnas workshops, föredrag och underhållning för alla sorters sportfiskare. Även de som inte är sportfiskare kan följa med och ha kul.
Vad ska din Kryssningsblogg handla om?

– Först och främst kommer jag att presentera alla de kända sportfiskenamn som finns ombord och vad de ska bidra med. Och så blir det säkert en och annan privat reflexion.
Här hittar du Martins kryssningsblogg.
Mer om fiskekryssningen.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta