Just nu:
Annons

Nyheter

5 månader sedan Sverige Anders Lundin
Här är prispallen i SM i gädda, som avgjordes på Mälaren. Foto: Sportfiskarna
Mästare på Mälaren – de vann SM-guldet i gädda

Höst är tävlingstider för många gäddfiskare – och en av de mest prestigefyllda tävlingarna är förstås Svenska Mästerskapen som avgjordes i helgen.

Föga överraskande så var det hemmalagen som lyckades snoka reda på de största exemplaren i Mälaren, och när krutröken lagt sig efter 8 timmars fiske så var det två ”söderlag” som stod överst på pallen. Segrarna Team Sportfiskeprylar.se samlade ihop 470 centimeter gädda med sina fem längsta fiskar, och hade ganska trygg marginal till tvåorna Söder Sportfiske 1, som noterades för 428 centimeter.

Totalt deltog 37 lag i årets SM, och arrangörer var Stäket SF! Stort grattis till alla SM-medaljörer säger vi på Fiskejournalen. Här hittar ni hela resultatlistan.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta