Maximera fiskeåret 2018 – dessa dagar måste du ta ledigt!

Gott nytt år! 2018 har precis inletts och vi kan redan presentera en god nyhet. En titt i kalendern visar nämligen att hela sex av tretton röda dagar infaller på vardagar, vilket ger chansen till många ihållande ledigheter om du planerar dina semesterdagar rätt. Således god chans till mycket fiske!

Visst behöver man inte vara ledig i flera dagar för att kunna fiska, men nog kan det underlätta ibland. Dessutom öppnar det upp möjligheter till lite längre expeditioner.
I år ser förutsättningarna extra goda ut för alla som uppskattar lite ihållande ledighet, inte minst under jul och nyår då två ynka semesterdagar kan ge dig ledigt i elva dagar!

Påsken 
I år kommer påskharen tidigt och skärtorsdagen infaller den 29 mars. Arbetar du halvdag då kan du njuta av tio dagars ihållande ledighet med bara 3,5 semesterdagar.

24 mars, lördag – ledig
25 mars, söndag – ledig
26 mars, måndag – ta ledigt
27 mars, tisdag – ta ledigt
28 mars, onsdag – ta ledigt
29 mars, torsdag – halvdag/ta ledigt
30 mars, fredag – ledig
31 mars, lördag – ledig
1 april, söndag – ledig
2 april, måndag – ledig

1 maj / Kristi himmelsfärd
1 maj infaller i år på en tisdag. Tar du semester på måndagen (valborgsmässoafton) kan du få fyra dagar ledigt i vårvärmen.
En dryg vecka senare är det dags för Kristi himmelsfärd, närmare bestämt på torsdagen den 10 maj. Semester dagen efter ger möjlighet till ytterligare fyra fiskedagar.

Nationaldagen
Den 6 juni infaller i år på en onsdag. Med hjälp av två semesterdagar före eller efter får du fem jobbfria dagar på raken.

Jul och nyår
Julafton och nyårsafton infaller i år på en måndag. Det öppnar upp fantastiska möjligheter till långledigt, under förutsättning att din arbetsgivare beviljar semester den 27 och 28 december.

Som du märker kan årets kalender ge 34 dagars ledighet med hjälp av 10 semesterdagar.
Så missa inte chansen att maxa ditt fiskeår!

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Kalmarsund fortsätter leverera kompakta abborrar

Hur hög och kompakt kan en abborre egentligen bli? Lars Premberg från Kristianstad närmade sig kanske svaret på den frågan när han drog upp en riktig tjurskalle på måndagskvällen. Fisken vägde 1860 gram och var 47 centimeter lång, med en iögonfallande hög puckel. – Men jag glömde faktiskt att mäta hur hög den var, det

Ovanlig fångst under reportageresa

Jakub Vágner: ”White catfish is a lifetime dream”. Fiskejournalens reportagebesök nere vid världsfiskekändisens Jakub Vágner hemmavatten utanför Prag, Tjeckien blev minst sagt en lyckoträff då Max Gylling lyckades fånga en av de mycket ovanliga vita malarna. Fisket efter malen är en industri nere i Europa. Att offra allt från dyr utrustning till hundratusentals kronor i respengar för

Positiv rapport från Gotland – abborren är tillbaka

Medlemmarna i föreningen Rädda Valleviken har anledning att känna sig både stolta och glada i dag. Mycket tyder nämligen på att abborren längs Gotlands kust är på väg att återhämta sig efter en lång svacka. Länsstyrelsen har i samarbete med föreningen provfiskat i Valleviken under tre år, och utvecklingen har varit mycket lovande. För tre

Lekvandrande lax hindras – Älvräddarna ryter till

Älvräddarna uppmanar nu alla som har avtal med Skellefteå Kraft att byta elleverantör. De har nämligen ledsnat på företagets förehavande i Åbyälven, där stigande lax vid Hednäs kraftstation hindras från att nå sina lekområden. Så här skriver Älvräddarna på sin hemsida, efter att medlemmarna i Älvräddarna Pite- och Åby Älvdal varit där och uppmärksammat problemet.

Sivan lottar ut fiskekurs

Sivan Jansson, ordförande för fiskeklubben Fjällorna, är inte bara en flitig marknadsförare av sportfisket, utan även en mycket duktig kastinstruktör. Nu lottar hon ut en plats till hennes flugfiskekurs i Älvkarleby 7 oktober. För att vara med i utlottningen behöver du bara gilla och följa hennes Facebook-sida Sivans fiske. Hon driver konceptet ”Fiska dig friskare”

Granudd grym gäddledare – men står han sig på Åland?

Sveriges just nu hetaste gäddfiskare bor i jämtländska Aspås. Efter grundomgången i Gäddfajten 2018 leder nämligen Patrik Granudd, och mellan 12-14 oktober får han möta resten av toppgänget i finalen på Åland. Det var runt 400 gäddor som anmäldes i grundomgången av den rikstäckande Gäddfajten 2018. Det var mycket jämnt i toppen inför den sista

Världens största gäddor?

Esox Lucius, northern pike, eller gädda. En fisk som är båda hatad och älskad. Vad är det som gör gäddan så fascinerande? Kan det möjligtvis vara lömskheten, styrkan, 700 tänder i samma mun eller möjligen storleken? Här kommer ett axplock av de största gäddorna som fångats. Några av fiskarna fångades för många år sedan, en

Kris för Roslagens gösar – snart kan de fredas

Gösbeståndet i Galtfjärden i norra Roslagen minskar kraftigt, och troligtvis är orsaken ett högt fisketryck. Det slår forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet fast, och de föreslår därför att den ska fredas. Resultat från nätprovfisken visar att stora gösar helt försvunnit från provfiskefångsterna, och nu minskar även fångsterna av mindre och yngre gösar. – Utvecklingen är mycket

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Satsning på storgäddor i Storsjö blev succé

Folket i Jämtland/Härjedalen sitter på en kassakista – utan att många vet om det. Det vill Sussi Stridh ändra på. Hennes initiativ Norrskensgädda i Storsjö Kapell har blivit en dörröppnare till ett nytt fiskeparadis. Varje vecka 38 bjuder hon in gäddfantaster över hela landet till det lilla fjällsamhället i västra Jämtland, som tidigare varit mest känt

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...