Jonas Säfström anmäler en riktigt grann gädda till 100-klubben. Jonas Säfström anmäler en riktigt grann gädda till 100-klubben.[/caption] " /> McRubber var lösningen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
McRubber var lösningen
Jonas Säfström anmäler en riktigt grann gädda till 100-klubben.

Jonas Säfström anmäler en riktigt grann gädda till 100-klubben.

Fisketuren började inte så bra för Jonas Säfström från Uppsala. Men som alla vet – tålamod är sportfiskarens bästa vän.
– Det började som en trög dag med lite båtproblem, men blev genast bättre när en vacker gäddmadame bestämde sig för att hugga, sammanfattar Jonas.
Han spinnfiskade med en Svartzonker Big McRubber i linändan när den 115 centimeter långa gäddan högg. Det var dessutom hans första anmälan till 100-klubben, vilket berättigar ett gratis bete från CWC.
Välkommen i klubben och grattis!
Läs mer om 100-klubben.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta