Jonas Säfström anmäler en riktigt grann gädda till 100-klubben. Jonas Säfström anmäler en riktigt grann gädda till 100-klubben.[/caption] " /> McRubber var lösningen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
McRubber var lösningen
Jonas Säfström anmäler en riktigt grann gädda till 100-klubben.

Jonas Säfström anmäler en riktigt grann gädda till 100-klubben.

Fisketuren började inte så bra för Jonas Säfström från Uppsala. Men som alla vet – tålamod är sportfiskarens bästa vän.
– Det började som en trög dag med lite båtproblem, men blev genast bättre när en vacker gäddmadame bestämde sig för att hugga, sammanfattar Jonas.
Han spinnfiskade med en Svartzonker Big McRubber i linändan när den 115 centimeter långa gäddan högg. Det var dessutom hans första anmälan till 100-klubben, vilket berättigar ett gratis bete från CWC.
Välkommen i klubben och grattis!
Läs mer om 100-klubben.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta