[/caption] " /> Men vad säger Eskil egentligen… | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Men vad säger Eskil egentligen…

Vilka åtgärder menar Eskil att han vidtagit? (Foto: Regeringskansliet)

Landsbygdsminister Eskil Erlandsson medverkade nyligen i radioprogrammet P4 Extra med Lotta Brommé. Intervjun handlade inte så mycket om dioxin, lax och kvoter – men när frågan dök upp gjorde ministern några märkliga uttalanden.
Lotta Brommé konstaterade att ”Laxen håller på att dö ut…” i radioprogrammet P4 Extra. ”…i endast en handfull svenska älvar finns det vildlax och läget är akut efter yrkesfiskarnas utfiskning.”
Minister Erlandsson medgav att han tagit åt sig av kritiken som riktades mot honom i Svt:s Uppdrag granskning . Han konstaterar att vattenkraften har omöjliggjort lekvandring och naturlig förökning för den vilda laxen.
Lotta Brommé undrar då när laxen kan tänkas komma tillbaks.

– Jag hoppas att dom åtgärder som vi nu har vidtagit för att stoppa tjuvfisket och för att bygga laxtrappor som gör att laxen kan ta sig förbi de kraftstationer i många älvar, ska göra att vi får ett större bestånd.
Detta är givetvis anmärkningsvärt då Eskil eller regeringen inte vidtagit några som helst åtgärder för att kraftbolagen ska tvingas bygga fisktrappor.
Här nedan kan du lyssna på intervjun i P4 Extra – spola fram till 42 minuter och 10 sekunder.
Missa inte vår brevkampanj till Eskil.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta