Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Mer friluftsliv i skolan med Sportfiskarna

Sportfiskarna har lång erfarenhet av att driva skolprojekt med fiske och friluftsliv, framförallt genom det mångåriga skolfiskeprojektet KlassDraget. Nu kan vi erbjuda dig som är lärare eller fritidspedagog en fortbildning för att ytterligare utöka friluftslivet på skoltid.
Efter kursen kan du känna dig trygg med att ta ut skolbarn på naturnära undervisning med friluftsliv och ett aktivt lärande.
Fortbildningen ”Mer friluftsliv i skolan” är ett samarbetsprojekt mellan Sportfiskarna, Naturskyddsföreningen, och Naturskoleföreningen. Fortbildningen som är kostnadsfri utgår från Lgr 11 och hålls under en eller två heldagar i ett lättillgängligt naturområde.
Bland annat får du lära dig:
Praktiska friluftsövningar kopplade till allemansrätten, hur man gör upp eld, utematlagning, friluftssäkerhet, naturvandring, fiske, fiske- och vattenvård, håvning, platsens betydelse och samarbete i naturen.
Läs mer om projektet här.

Nu blir det ”Mer friluftsliv i skolan!” (Foto: Magdalena Filipsson)

Nu blir det ”Mer friluftsliv i skolan!” (Foto: Magdalena Filipsson)

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hugg in på Vänern! Foto: Photoholgic
Nya kartan som visar vägen till napp på Vänern

Intresset för sportfiske ökar konstant, och inte minst nybörjare behöver lite hjälp att hitta vägen till huggen. Nu lanseras det en karta som visar vägen till napp på Vänern.

Det är projektet Hållbar fisketurism i Vänern som i samverkan med lokala fiskeföreningar och sportfiskare tagit fram en digital karta, som ska underlätta tillvaron för sportfiskare.
Med kartan vill de förbättra informationen och lyfta det strand- och stadsnära fisket runt Vänern.

– Det är i dag många, både lokalbor och besökare, som inte vet var man kan fiska och vilka regler som gäller, och med kartan hoppas jag att vi kan hjälpa fler att komma ut på fiske, säger Simon Jonsson, projektledare på Fiskeområde Vänern i ett pressmeddelande.

För varje plats på kartan framgår om det behövs fiskekort och var man i sådana fall köper det samt vilka arter den lyckosamme kan förvänta sig att dra upp.
Kartan omfattar än så länge fiskeplatser i följande kommuner: Karlstad, Hammarö, Kristinehamn, Mariestad och Vänersborg. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta