Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Mer positivt från vraken

Från flera håll kommer rapporeter om att vrakfisket på Västkusten är riktigt bra, även om storleken på fisken inte är var den en gång var.
Extra roligt är att den stora sejen tycks ha gjort entré för året. Från Arne Olssons Tuna clipper fångades det sej på upp till åtta kilo redan i början av april. Från andra håll raporteras om fantastiskt sejfiske med fisk på upp till fem kilo. Sejen står ofta en bit över vraket och den tar gärna både pilk, häckla och ett snabbt invevat eftersläpstackel. Bästa sejfisket brukar vara ett par veckor in i maj. Många är vi som längtar dit ut.
Läs mer här: www.tunaclipper.se
Anders Nicander


Stora sejar fångas oftast i norska vatten, men nu i april-maj finns det hyggliga chansen även på svenska västkusten.

Stora sejar fångas oftast i norska vatten, men nu i april-maj finns det hyggliga chansen även på svenska västkusten.

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta