Just nu:
Annons

Nyheter

4 veckor sedan Sverige Anders Lundin
Micke Fransson med 10-plussare nummer 1. Foto: Privat
Mickes magnifika start – trippel i tioplussare

Nu våras det inom gäddfisket, och det märks inte minst på fångstrapporterna som rullar in från södra och mellersta landsdelarna. Micke Fransson är en av dem som fått en magnifik säsongsinledning.

10-plussare nummer 2.

Micke Fransson från Gator är en känd gäddjägare med många fina fiskar i bagaget, men denna säsong kan bli något utöver det vanliga. På tre fiskepass har han lyckats fånga gäddor över 10 kilo.

Hur i hela friden gick det till, undrar vi förstås?
– Jo, som första fisk på mitt fjärde pass för året så smällde hon på, och den känslan är ju magiskt skön, att få spräcka drömgränsen redan då. Förra året fick jag vänta till försommaren för att få 2020 års först 10-plussare, berättar Micke för Fiskejournalen.

Passet därefter åkte Micke ut med hyfsat gott självförtroende, trots att vinden låg på hårt.

10-plussare nummer 3.

– Inte nog med det, man har Alexander Lexén i båten, känn ingen press liksom. På vårt fjärde stopp kom första fisken för dagen och det blev plussare nummer 2, och det var en sjuk känsla. Två över 10 på två pass, allas dröm.

Och den gångna helgen fullbordades trippeln:
– Det var alltså pass sex. Och den 10-plussaren kom som sista fisk av 8 stycken, i en kraftig nordvästlig vind med 13 sekundmeter i byarna. Hujedamig vilket fiske, och får jag en till på nästa pass så vet jag inte vad jag ska göra, konstaterar Micke Fransson med ett skratt.

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta