Plötsligt händer det: Tre abborrar över kilot på lika många kast. Mer effektivt än så kan det inte bli. Mikael Flinks fiskeäventyr i Dalsland är en inspiration för alla som är på väg att ge upp. " /> Mikaels magnifika trippel på bara tre kast | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Mikael Flink med den största i trippeln, 1390 gram. Foto: Privat
Mikaels magnifika trippel på bara tre kast

Plötsligt händer det: Tre abborrar över kilot på lika många kast. Mer effektivt än så kan det inte bli. Mikael Flinks fiskeäventyr i Dalsland är en inspiration för alla som är på väg att ge upp.

Hösten kan vissa dagar vara en högtid för abborrfiske, men i takt med att temperaturen sjunker så kan det även vara stendött i vårt favoritvatten. Mikael Flink försöker fiska så ofta han kan i oktober, speciellt av anledningen att han deltar i tävlingen Höstborren. Det inplanerade 2-timmarspasset efter jobbet inleddes dock väldigt trögt, innan allt plötsligt lossnade.

Här berättar han själv om den förlösande huggruschen med tre abborrar över kilot på tre kast:

”Vattnet som jag åker till, en av Dalslands alla mystiska skogssjöar, har de senaste fyra–fem passen varit ganska dött, vilket med stor del beror på kallfronten som svepte in under nästan en vecka. Nu har dock ”värmen” (10–12 plusgrader) kommit åter så jag är spänd på lite mer aktiva abborrar! Åker ut till en grynna där jag tagit många stora fiskar. Tar en 150-grammare direkt men efter det är det tvärdött. Mina 2 timmar har strax runnit ut och det börjar skymma, så jag bestämmer mig för att åka till ett grundflak på 5–6 meters djup, där det sedan brantar ut mot 10–12 meter. Nu på hösten när gräset börjar vissna så är det ofta jag hittar betesfisken längs branterna, och då är alltid abborren i närheten. Jag ställer mig på det djupa och kastar upp mot det grunda med min Molix RT-jigg och en 15-grams skalle. Landar på botten. Tar tre–fyra vevtag och låter jiggen sjunka till botten igen. Pang! När jiggen dalar nedför branten så står där en fin borre på 1 390 gram och 46 centimeter och fullständigt attackerar min jigg. Håvar skönheten, och instinktivt vet jag att nu börjar huggruschen. Låter henne ligga kvar i håven i vattnet och drar ett nytt kast på exakt samma ställe. Exakt samma scenario. Pang! 1 250 gram och 46 centimeter upp i håven! Två skönheter i håven, jag bara måste dra ett till kast! Med risk för att verka tjatig; samma ställe, samma antal vevtag, pang! Vad händer? Upp kommer en 1000-grammare prick på 40 centimeter”.

Det börjar mörkna, så för att få till någorlunda bra foton så bestämmer sig Mikael för att sätta igång och fota fisk på mätbrädan till Höstborren. Dessa två 46:or innebär att Team Borrebutiken.se i skrivande stund ligger på tredjeplats i zon väst med 232 centimeter, med väldigt begränsat antal fisketimmar hittills.

Av två timmars segt fiske så räckte det alltså med att ha grejerna i vattnet under 3–4 minuter när huggperioden inföll. Kontentan är alltså: Glöm aldrig att göra de tre sista kasten! Tack Mikael för storyn, säger vi på Fiskejournalen.

PS. Ni kan följa Mikael på Instagram: flink_fishing. DS

Läs mer om abborrfiske i Fiskejournalen:

Kan någon bräcka Erics och Tommies borrar på 2,4 kilo?

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta