" /> Minimässa med havsöring i fokus | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Minimässa med havsöring i fokus

Längtar du efter den 1 april och havsöringspremiären på västkusten? Det är du i så fall inte ensam om. Havsöringen är en fisk som engagerar och i helgen slår EL-GE Sportfiske upp dörrarna till deras traditionella minimässa i Göteborgsbutiken.

Nästa söndag lär västkustens stränder vara fulla av fiskesugna flug- och spinnfiskare. Då är det nämligen åter lovligt att fånga den vackra och stridbara havsöringen.
Ett kul sätt att förbereda säsongen är att besöka EL-GE Sportfiskes minimässa i helgen. Mässan hålls för tolfte året i rad och årets utbud lär falla många i smaken.

”På årets mässa kommer ni kunna träffa många erfarna fiskare, bland annat Johan Klingberg”

– På årets mässa kommer ni kunna träffa många erfarna fiskare, bland annat Johan Klingberg och många fler vid flugbindarbordet. Ni kan även äta god och västkustinspirerad mat ute i mattältet hos Gunnar Berg, snacka med ett stort gäng leverantörer som visar årets hetaste nyheter och mycket, mycket mer, hälsar Kim Palmqvist på EL-GE Sportfiske.

Det mesta på mässan kommer naturligtvis att handla om havsöring men i år är utbudet större för alla som även fiskar andra arter, berättar Kim.

– Vi kommer ha en ung betesbyggare på plats som gjuter jiggar och bygger träbeten för predatorfisket och kommer även att ha vår egna rulldoktor på mässan som kommer kunna serva din rulle på plats. För dig som gillar Norgefisket kommer vi ha Fiskebussen här som pratar havsfiske. Detta är en liten del av vad du kan förvänta dig på EL-GE Sportfiskes mässa i helgen. Välkomna!

Läs mer om EL-GE:s minimässa här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
13 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Hugg in på Vänern! Foto: Photoholgic
Nya kartan som visar vägen till napp på Vänern

Intresset för sportfiske ökar konstant, och inte minst nybörjare behöver lite hjälp att hitta vägen till huggen. Nu lanseras det en karta som visar vägen till napp på Vänern.

Det är projektet Hållbar fisketurism i Vänern som i samverkan med lokala fiskeföreningar och sportfiskare tagit fram en digital karta, som ska underlätta tillvaron för sportfiskare.
Med kartan vill de förbättra informationen och lyfta det strand- och stadsnära fisket runt Vänern.

– Det är i dag många, både lokalbor och besökare, som inte vet var man kan fiska och vilka regler som gäller, och med kartan hoppas jag att vi kan hjälpa fler att komma ut på fiske, säger Simon Jonsson, projektledare på Fiskeområde Vänern i ett pressmeddelande.

För varje plats på kartan framgår om det behövs fiskekort och var man i sådana fall köper det samt vilka arter den lyckosamme kan förvänta sig att dra upp.
Kartan omfattar än så länge fiskeplatser i följande kommuner: Karlstad, Hammarö, Kristinehamn, Mariestad och Vänersborg. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta