Torskfisket i östra delen av Östersjön bör minskas med 20 procent nästa år. Det förslaget kommer från EU-kommissionen som ger rekommendationer inför ministermötet i oktober. " /> Minskat torskfiske i Östersjön? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Fiskejournalen
Snart är det dags att sätta fiskekvoterna inom EU.
Minskat torskfiske i Östersjön?

Torskfisket i östra delen av Östersjön bör minskas med 20 procent nästa år. Det förslaget kommer från EU-kommissionen som ger rekommendationer inför ministermötet i oktober.

EU:s fiskeansvariga ministrar träffas i oktober för att besluta om nästa års fiskekvoter i Östersjön. Bland de förslag de har att ta ställning till är ett om 20-procentig minskning av torskfisket i östra Östersjön. För beståndet i västra delen av Östersjön finns ännu ingen rekommendation, men även detta bestånd är överfiskat och en minskat kvot kan väntas.
Den största kvotminskningen föreslås för strömming i Bottniska viken. Där vill EU-kommissionen att fisket minskas med 35 procent.

Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta