Havsöringen är en fantastisk sportfisk och storleken på fiskarna på Västkusten har ökat de senaste åren.[/caption] " /> Missa inte havsöringens dag | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Missa inte havsöringens dag
Havsöringen är en fantastisk sportfisk och storleken på fiskarna på Västkusten har ökat de senaste åren.

Havsöringen är en fantastisk sportfisk och storleken på fiskarna på Västkusten har ökat de senaste åren.

På lördag är det Havsöringens dag, en minimässa för havsöring på västkusten. Hälften av intäkterna går direkt till fiskevård.
Mässan arrangeras av Fiskevårdsnätverket i Göteborg i samarbete med Tellis Flugfiske och äger rum på Torslandas kulturhus Vingen den 14 februari. Under denna dag för ni möjligheten att gå på föreläsningar, träffa profiler, leverantörer, flugbindare – alla är där för att prata havsöring!
Vid flugbindarborden återfinns Lucas Eliasson, Albin Löfqvist, Martin Johansson, Peter Sagvall och Rikard Lindén. På utställarplats hittar vi bland annat Guideline, Bios, Loop, Orvis, M & M Sportfiske, EL-GE Sportfiske, Sportfiskarna och Vision. Henrik Larsson från Sweden Fishing och Tellis Katsogiannis själv kommer att föreläsa.
Hälften av de hundra kronorna för inträdet går direkt till fiskevård.
Läs mer.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta