[/caption] " /> Mona i form | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Mona i form

Mona Widén har radat upp Recordfiskar genom åren. Här är den senaste, en mört på 1013 gram.

Mona Widén är flitig deltagare i tävlingen Recordfisken. Förra året var hon med och kämpade om Drömresan och i år har hon anmält två riktigt stora fiskar inom loppet av ett par veckor.
Mona Widén har toppat fiskeformen. För ett par veckor sedan anmälde hon en abborre på 2859 gram till Recordfisken. Nu följer hon upp med en mört på 1013 gram. Den fångades i Jusvasstjärn utanför Arvidsjaur och kroken var agnad med majs.
– Kul med första mörten över kilot, speciellt från ett vatten jag aldrig fiskat i tidigare, säger hon i sin anmälan.
Nyfiken på tävlingen Recordfisken? Klicka här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta