Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Holm
Nu flyttas mormyska-VM till Finland på grund av isbrist. Foto: Getty Images
Mormyska-VM smälter bort och flyttas

Världsmästerskapen i mormyska flyttas från Litauen till Finland. Anledningen är den rekordmilda vintern som gett isbrist. Tummar hålls samtidigt för att svenska stortävlingar ska kunna arrangeras.

VM-tävlingen kommer fortfarande att hållas under de inplanerade datumen 14-15 februari. Ny tävlingsplats efter flytten från Litauen är Varkaus i östra Finland, där det spås bli bättre förhållanden.

Pimpelfisket på svenska isar har också blivit lidande, i synnerhet i de sydligare delarna av landet. Två stora tävlingar är annalkande inom Sveriges gränser: SM i pimpel, som arrangeras i Arvika den 29 februari-1 mars av klubbarna SFK Trekroken och Jössefiskarna. Den andra är SM i mormyska den 21-22 mars på Mårdsjön i Jämtland, med arrangör Jämtkroken.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta