Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Möt upp i Arjeplog

Demonstrationen mot vattenkraftverket i Arjeplog den 2 juli ska bli en riktig folkfest. Det hoppas i alla fall arrangerande Älvräddarna som räknar med ett par hundra deltagare.
– Det ska bli en fredlig demonstration på Torget i Arjeplog, mellan kyrkan och Silvermuseet. Vi ska se till så att det finns möjlighet att grilla och vi bjuder på tal och musik, säger Älvräddarnas ordförande Christer Borg som själv ska tala på mötet. Även Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind kommer att hålla ett anförande.
Manifestationen riktar sig mot det kraftverk som ska byggas i Arjeplogsströmmarna av Arjeplogs Allmänning. Kraftverksplanerna hotar bland annat den unika, storvuxna Arjeplogsöringen, men även harrbeståndet i Vaukaströmmarna.
Förutom Martin Falklind har andra fiskekändisar som Gunnar Westrin, Peter Sjödin och William Moberg-Faulds aviserat att de tänker närvara.
Mer information om evenemanget och möjlighet att köpa t-tröjan hittar man på Älvräddarnas hemsida.
Svenne Andersson

Älvräddarna har producerat en speciell t-tröja som man kan köpa för att visa att man stöder protesterna mot kraftverket.

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta