Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Multe på brödfluga

Det är en allmän sanning att multar fångar man bäst med flytande bröd, eller med fluga. Magnus Jönsson i Helsingborg valde att kombinera de båda metoderna…
Magnus är en av de sportfiskare som fastnat för det svåra, men spännande fisket efter multe. I slutet av juni var han ute på sitt andra multepass och genast han kom ner till hamnen såg han ett stim med fem-sex multar.
Magnus provade mängder av olika flugor, men fick ingen som helst respons. Då bytte han taktik, satte en liten trekrok på tafsen och agnade med en bit bröd.

”Det högg nästan omgående och det blev en lång kamp. Jag vågade inte pressa en så stark fisk för hårt med flugfiskeutrustning och 0,18 millimeters tafs”, skriver Magnus i anmälan till Recordfisken.
Multen vägde 2,33 kilo och var 62 centimeter lång.
Svenne Andersson

Magnus Jönsson satte på en "brödfluga" och fångade den här fina multen.

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta