Det är mycket vertikalt just nu, men glöm för den skulle inte den klassiska trollingen efter gös. Båda metoderna har sina styrkor. Och vill du lära dig ekolod, då har du chansen i höst. " /> Mycket gös och mycket vertikalt | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Gös är en lätt fisk att tycka om och man kan med fördel variera fiskemetoderna efter säsong.
Mycket gös och mycket vertikalt

Det är mycket vertikalt just nu, men glöm för den skulle inte den klassiska trollingen efter gös. Båda metoderna har sina styrkor. Och vill du lära dig ekolod, då har du chansen i höst.
Vertikalfisket är metoden som fungerar från de trögaste perioder till när gösen är på alerten. Trolling är ruskigt effektivt på gös sommartid och är också en bra metod för att hitta gösen och för att förstå dess huggmönster. Detta säger Per-Ola Johannesson som ger dig 14 ovärderliga göstips i Fiskejournalen nummer sex, numret som finns i butik nu. Per-Ola JOhannesson fortsätter även att förgylla göshimlen i höst, på Fiskekryssningen

Det blir ett ekolodseldorado för er som ska med på Fiskekryssningen i år

Förutom att det blir en ekolodsskola på Fiskekryssningen med såväl föreläsningar som demonstrationer av olika lod och märken, så kommer Per-Ola Johannesson att hålla i en gösshow. Håkan Fransson, Cecilia Grönberg, Albin Shargi och Henrik Carlén är bara några av de experter som deltar.
Missa inte att utnyttja boka-tidigt-rabatten som gäller till och med 31 maj. Läs mer på Fiskekryssningen.se eller ring och boka hos Talinksilja
08-666 33 33.

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta