Det är mycket vertikalt just nu, men glöm för den skulle inte den klassiska trollingen efter gös. Båda metoderna har sina styrkor. Och vill du lära dig ekolod, då har du chansen i höst. " /> Mycket gös och mycket vertikalt | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Gös är en lätt fisk att tycka om och man kan med fördel variera fiskemetoderna efter säsong.
Mycket gös och mycket vertikalt

Det är mycket vertikalt just nu, men glöm för den skulle inte den klassiska trollingen efter gös. Båda metoderna har sina styrkor. Och vill du lära dig ekolod, då har du chansen i höst.
Vertikalfisket är metoden som fungerar från de trögaste perioder till när gösen är på alerten. Trolling är ruskigt effektivt på gös sommartid och är också en bra metod för att hitta gösen och för att förstå dess huggmönster. Detta säger Per-Ola Johannesson som ger dig 14 ovärderliga göstips i Fiskejournalen nummer sex, numret som finns i butik nu. Per-Ola JOhannesson fortsätter även att förgylla göshimlen i höst, på Fiskekryssningen

Det blir ett ekolodseldorado för er som ska med på Fiskekryssningen i år

Förutom att det blir en ekolodsskola på Fiskekryssningen med såväl föreläsningar som demonstrationer av olika lod och märken, så kommer Per-Ola Johannesson att hålla i en gösshow. Håkan Fransson, Cecilia Grönberg, Albin Shargi och Henrik Carlén är bara några av de experter som deltar.
Missa inte att utnyttja boka-tidigt-rabatten som gäller till och med 31 maj. Läs mer på Fiskekryssningen.se eller ring och boka hos Talinksilja
08-666 33 33.

Relaterad nyhet från din region
51 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Vilken inställning har du till fiskar som kan ha förhöjda halter av dioxiner? Foto: Victor Serban
Feta vildfångade matfiskar – tyck till om dem!

Ett vedertaget budskap är att fisk är nyttigt. Men att om du äter för mycket av vissa fiskar så kan det ha negativa hälsoeffekter. Vildfångad fet fisk från Östersjön, Vänern och Vättern kan exempelvis innehålla förhöjda halter av dioxiner.

SVA, Statens Veterinärmedicinska Anstalt, ber nu fiskare och övrig allmänhet om hjälp att kartlägga svenskarnas inställning till matfisk, närmare bestämt hur våra matvanor påverkas av rapporter om dioxinhalter i vildfångad fet fisk.
”Att äta för mycket av denna fisk kan ha negativa hälsoeffekter. Vid de aktuella nivåerna är risken framförallt störningar på reproduktiv hälsa medan ännu högre nivåer också kan orsaka cancer, hormonstörningar och skador på nervsystem och immunförsvar”, skriver SVA på sin hemsida.

De konstaterar också att många ändå väljer att äta just dessa fiskar, utifrån andra faktorer som smak, kvalitet, pris och bevarande av den lokala kulturen.
SVA uppmanar nu frivilliga att svara på en enkät i detta ämne, som du hittar här!

Du kanske även gillar detta