Jon Black från sportfiskebutiken Crazy Lure Tackle shop i Florida lyckade tidigare i år ta en fantastik fisk från sin kajak, en Goliath grouper på hela 250 kilo. " /> När båten är för liten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige Mathias Arnham
Så här ser det ut när 250 kilo förbannad Goliath grouper sitter fast på kroken.
När båten är för liten

Jon Black från sportfiskebutiken Crazy Lure Tackle shop i Florida lyckade tidigare i år ta en fantastik fisk från sin kajak, en Goliath grouper på hela 250 kilo.
Att fiska från kajak har inspirerat många fiskare inte minst Joel Abrahamsson, vår världsrekordhållare i genren. På andra sidan Atlanten, i Florida finns det en annan kille som delar Joels kajakfiskehobby – Jon.

Fisken uppskattas väga runt 250 kilo…

Den här filmen visar Jon när han fiskar Floridas storkäftade bottenmonster – Goliath Grouper från sin kajak. Fisken uppskattas väga runt 250 kilo så den kommer inte riktigt upp i Joels klass, men videoklippet levererar ändå så pass mycket fiskeglädje så det bara måste delas – stora fiskar, skratt och brutna spön utlovas.

https://www.youtube.com/watch?v=v6gQbJiSGNA

 

 

 

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Bäckrödingen har spridit sig i norrländska vatten. Foto: Alex Smith
Håll utkik efter bäckröding, kräftor och invasiva växter

Att det är förbjudet att plantera ut främmande arter i svenska vatten har förhoppningsvis de flesta sportfiskare koll på. Nu kan du hjälpa myndigheterna att rapportera in invasiva företeelser.

Det är Länsstyrelsen i Jämtland som uppmanar sportfiskare och andra naturnjutare att spana efter främmande arter. De har nämligen fått extra medel från Havs- och vattenmyndigheten för att öka ambitionsnivån i arbetet med invasiva arter.

Den mest spridda främmande arten i jämtländska vatten är den nordamerikanska bäckrödingen, som vållar bekymmer för öringen och den övriga naturliga faunan. En annan ökänd främling är signalkräftan, som kan bära på kräftpest utan att dö ut av den, med risk för att den medför att flodkräftan utrotas.

Länsstyrelsen kommer även att börja inventera främmande vattenväxter. Detta har de inte gjort så mycket tidigare, och där finns antagligen ett mörkertal.
Hör gärna av er till dem med tips på förekomster av främmande arter i Jämtlands läns vatten. Mail: anders.rydeborg@lansstyrelsen.se

Du kanske även gillar detta