Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
När gäddan synat din bluff

I senaste numret av Fiskejournalen tipsar Tomas Edenfeldt hur du lurar tröga gäddor till hugg. (Foto: Tomas Edenfeldt)

Fiskar du tomt i den normalt sett givande gäddviken? Då kan det löna sig att läsa Fiskejournalen nummer 4. Där ger vår medarbetare Tomas Edenfeldt nyttiga tips och inspiration till kreativitet för att få fart på gammelgäddan.
Ibland verkar gäddtäta områden vara helt fisktomma. Speciellt i hårt fiskade vatten verkar det blir svårare och svårare att locka gäddorna. Vad beror det på? Och vilken taktik ska man då välja? I senaste numret av Fiskejournalen delar gäddexperten Tomas Edenfeldt med sig av rätt strategi för att lyckas.
Du hittar Fiskejournalen nummer 4 där tidningar säljs.
Du som gillar gäddfiske bör heller inte missa 100-klubben och meterligan. Läs mer här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta