Sportfiskarna visar casting[/caption] " /> Nationaldagsfiske i Göteborg | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Nationaldagsfiske i Göteborg
Sportfiskarna visar casting

Samarbetet mellan Sportfiskarna och Svenska Castingförbundet går vidare. (Foto: Veide Lingås)

Sportfiskarna:
Det lyckade fisket på Kristi Himmelfärd följs nu upp av Nationaldagsfiske vid Sportfiskarnas regionkontor i Göteborg.

Samarbetet mellan Sportfiskarna och Svenska Castingförbundet fortsätter med flertalet arrangemang kring Göteborg. Under lovdagen efter Kristi Himmelfärd höll Castingförbundet tillsammans med Sportfiskarna en dag med fiske och casting vid Trädgårdsföreningen i centrala Göteborg. Barn och unga i varierande åldrar deltog och även vuxna var med och fiskade. Fint väder och bra fiske bidrog till att många förbipasserande stannade till för att prata och titta på fångsterna. Barnen fick hjälpa till att återutsätta alla fångster.
På nationaldagen 6/6 anordnas nästa fiske- och castingdag. Alla är välkomna när Sportfiskeklubben Aktiv, Sportfiskarna och Castingförbundet arrangerar Nationaldagsfisket tillsammans. Vi samlas vid Sportfiskarnas anläggning Sjölyckan för att sedan fiska regnbåge i våra dammar. Vi står för utrustning, bete och grill för den som vill grilla.
Tid: 9-14
Plats: Sportfiskarnas regionkontor, Sjölyckan 6, Göteborg
www.sportfiskarna.se

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta