Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
P1 Naturmorgon om vattenkraft

Christer Borg blev intervjuad av SR Naturmorgon. (Foto:Dan Forsberg)

SR Naturmorgon bevakade Flora och Faunavårdskonferensen. Det talades mycket om kriser under ytan och vad man kan göra för att lösa dem. Nu kan du lyssna på ett inslag signerat Fiskejournalens tidigare praktikant Erik Kohlström, nu reporter på Sveriges Radio.
Under Flora och Faunavårdskonferensen intervjuade SR Naturmorgons reporter Erik Kohlström bland annat Christer Borg från Älvräddarna, Havs- och vattenmyndighetens generaldirektör Björn Risinger och Lena Tranvik på Lantbruksuniversitetet. Ett mycket intressant och bra inslag från vår tidigare praktikant.
Missa inte heller när Erik besöker en lekvik med braxen.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta