Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Nicka tar hand om storfiskarna

FJ-medarbetaren Nicka Hellenberg blir ny storfiskregisterare hos Sportfiskarna. Han tar över jobbet efter Håkan Brugård, som nu hoppas få mera tid att fiska själv.
Håkan Brugård har, under sina elva år som storfiskregistrerare, hunnit godkänna tusentals storfiskar. När han för en tid sedan aviserade att han ville lämna över till någon ny kraft började Sportfiskarna söka med ljus och lykta efter någon med rätt kompetens.
De hittade rätt person på Gotland. Med sitt brinnande fiskeintresse och sin stora artkunskap är Nicka Hellenberg som klippt och skuren för att ta över efter Håkan.
– Det ska bli roligt att ta sig an uppdraget. Det är hedrande att få jobba med Storfiskregistreringen som jag själv tycker är viktigt för det svenska sportfisket, säger Nicka.
Överlämningen kommer att ske succesivt under april när Håkan och Nicka jobbar parallellt.

Under årens lopp har du kunnat läsa många artiklar signerade Nicka Hellenberg i Fiskejournalen. Jobbet som storfiskregistrerare innebär inte att han släpper taget om kamera och laptop. Det kommer säkert att bli många FJ-artiklar av Nicka om mete, gäddfiske eller havsöringsfiske, även i framtiden.
Svenne Andersson

Håkan Brugård lämnar över stafettpinnen till Nicka Hellenberg som blir den ny storfiskregistreraren. (Foto: Joel Norlin)

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta