December är boksläppstider – och för vetgiriga fiskefantaster så kommer här en angelägen ankomst. Det är 100-åringen Sportfiskarna som ger ut boken ”Sportfiskarna och livet under ytan”, med anledning av sitt jubileum. " /> Nu är den här – boken om det svenska sportfisket | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Boken om Sportfiskarnas historia. Foto: Sportfiskarna
Nu är den här – boken om det svenska sportfisket

December är boksläppstider – och för vetgiriga fiskefantaster så kommer här en angelägen ankomst. Det är 100-åringen Sportfiskarna som ger ut boken ”Sportfiskarna och livet under ytan”, med anledning av sitt jubileum.

Det är Sportfiskarnas mångårige medarbetare Benny Lindgren som levererar ett gediget hantverk lagom till jul. Han har bland annat varit redaktör för förbundets medlemstidning Svenskt Fiske, och har nu förvaltat uppdraget att skriva jubileumsboken om förbundets historia.

Enligt Sportfiskarna själva så tar boken avstamp i det tidiga sportfiskets dunkla historia, och slutar i nutidens mycket expansiva utveckling av förbundet. På vägen avhandlas mycket utförligt det organiserade sportfiskets framväxt med referenser till allt som på olika sätt bidragit och påverkat utvecklingen. Alltså en källa till kunskap om i stort sett allt som har en koppling till svenskt sportfiske.

En längre beskrivning av boken, och uppgifter om hur du köper den hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Läs även om Leif Millings nya böcker:

https://www.fiskejournalen.se/varldsmastaren-vilar-inte-vi-maste-spanna-musklerna/

Relaterad nyhet från din region
45 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta