Intressanta föredrag äger kontinuerligt rum på mässans stora scen, där Fiskejournalen också har sin monter. Intressanta föredrag äger kontinuerligt rum på mässans stora scen, där Fiskejournalen också har sin monter.[/caption] " /> Snart börjar Sportfiskemässan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Snart börjar Sportfiskemässan
Intressanta föredrag äger kontinuerligt rum på mässans stora scen, där Fiskejournalen också har sin monter.

Intressanta föredrag äger kontinuerligt rum på mässans stora scen, där Fiskejournalen också har sin monter.

Nu är det bara några dagar tills  Sportfiskemässan i Jönköping slår upp sina portar på fredag.
Detta är tillfället för dig som vill hämta fiskeinspiration, boka fiskeresor, utbyta kunskaper, shoppa nya prylar eller bara klämma och känna på fina spön och rullar. De senaste åren har mässan slagit rekord i både besökarantal och i roliga aktiviteter. Årets mässa kommer inte göra någon besviken och det finns något för hela familjen. Det blir havsfisketorg, ett metetorg, flugbindargata, spöbyggargata och betesbyggargata. Flugfiskekurser och predatorfiskekurser för nybörjare samt fiskeskola för barn.

Fiskejournalens stora scen
Fiskejournalen satsar traditionsenligt på den stora scenen. Roliga föredrag, faktaspäckade föredrag och vackra bilder mixas med en underhållande gäddshow och artisten Markoolio. Självklart träffar ni hela Fiskejournalens redaktion vid scenen, men även Allt om Flugfiskes nya frontfigurer finns på plats. Det blir grymma mässerbjudanden och en och annan överraskning.
Du kommer väl till Sportfiskemässan i Jönköping, 20-22 mars?

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta