Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Nu hugger vandringslaxen

– Nu är vandringslaxarna på gång, rapporterar en glad Johan Abelsson från vattnen utanför Simrishamn. I går hade hans gäster hugg av nio laxar!
Även om vädret är kallt och regnigt i Skåne just nu börjar temperaturen stiga inför den stundande laxsäsongen. Leklaxarna har börjat sina vandringar mot hemälvarna och därmed börjar det också bli möjligt att fånga dem på trolling.
Johan guidade sina gäster till inte mindre än nio laxar, bland annat trippel- och dubbelhugg. Nu var gästerna inte vilka blåbär som helst. Svenska trollingmästarna Team Olssons Fiske från Töreboda hade vunnit en tur med Wildwater i Kinnekulleträffen och tog nu ut priset. Så det fanns en hel del samlad trollingexpertis ombord. Sex av laxarna fördes i land och de fyra största vägde över tio kilo.
I morgon smäller startskottet för Trolling Master Bornholm och då får vi ytterligare indikation på laxtemperaturen.
Svenne Andersson

Nöjda laxtrollare i Simrishamn med flera stora vandringslaxar. (Foto: Jan Ljungren)

Nöjda laxtrollare i Simrishamn med flera stora vandringslaxar. (Foto: Jan Ljungren)

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta