Nu börjar öringynglen att kläcka ute i våra sydligare vatten. Foto: Ingemar Näslund Nu börjar öringynglen att kläcka ute i våra sydligare vatten.
Foto: Ingemar Näslund[/caption] " /> Nu kläcker öringäggen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Nu kläcker öringäggen
Nu börjar öringynglen att kläcka ute i våra sydligare vatten. Foto: Ingemar Näslund

Nu börjar öringynglen att kläcka ute i våra sydligare vatten.
Foto: Ingemar Näslund

Nu i april börjar öringarnas ägg att kläcka till yngel. Exakt när det sker beror på hur många grader det är i vattnet, så följaktligen kläcks de tidigare i södra Sverige.
Det är det totala antalet dygnsgrader som avgör kläckningstiden, vilket innebär att ett år som i år då vattnet på många ställen varit ovanligt varmt, kommer det att ske förhållandevis tidigt.
Öringen på bilden är cirka två månader gammal. Tidigt söker den en ståndplats nära botten men med tillgång till bra vattenhastighet som transporterar lämpliga byten att ge sig på.
Mer om öringens liv, kan du läsa i Ingemar Näslund och Lars Häreblads inspirerande bok, ”Flugfiskeliv”.
Är du prenumerant på Fiskejournalen, har du 25 procent rabatt på boken. Den finns att beställa på Waterlife.

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta