Det sägs att kunden alltid har rätt. I Bergeforsen har gästerna efterfrågat trappor ned till det populära fisket i Indalsälven – och nu har deras önskan fått gehör. " /> Nu trappas äntligen öringfisket upp i Bergeforsen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

11 månader sedan Sverige Anders Lundin
Annelie Hamrin och snickaren Fredrik Lybeck välkomnar fiskegästerna till Bergeforsen och den nya trappan. Foto: Stefan Evensson
Nu trappas äntligen öringfisket upp i Bergeforsen

Det sägs att kunden alltid har rätt. I Bergeforsen har gästerna efterfrågat trappor ned till det populära fisket i Indalsälven – och nu har deras önskan fått gehör.

Redan på långfredagen är det smygpremiär för fisket i Bergeforsens hetaste sträckor, nämligen zon 1 och zon 2. Premiären sker lite tidigare i år, utifrån gästernas önskemål.

– Folk har hört av sig och vill komma ut, eftersom många inte har något annat att göra med tanke på coronaviruset. Därför tog vi beslutet att öppna redan nu, berättar Annelie Hamrin, arrendator som driver Bergeforsfisket tillsammans med sin man Torbjörn.

Just att lyssna på gästernas önskemål har varit högsta prioritet sedan de tog över fisket inför förra säsongen. Just en trapp var det många som efterfrågade, och det var en självklarhet för Anneli att fixa det inför årets säsong.

–  Det har blivit jättebra respons från gästerna. Vi tog hjälp av snickaren Fredrik Lybeck som också är fiskare, och han har verkligen tänkt till kring detaljerna. Det blir en terrass med spöhållare, berättar Annelie Hamrin.

Hon räknar inte med någon anstormning av gäster de första dagarna, även om folk är nyfikna på både trapporna och fisket.

– Vår höjdpunkt är först om några veckor när den nystigna öringen förhoppningsvis kommer, och vi lägger i hyrbåtarna om någon vecka. Även om det är kämpavillig öring som folk mest är ute efter så får vi inte glömma laxen heller, det brukar ju komma upp någon kring 20 kilo, berättar en glad och förväntansfull Annelie Hamrin.

Läs även om detta i Fiskejournalen:

Nytt fall prövas – vill att fiske ska räknas som friskvård

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Den digitala försäljningen av fiskekort ökar. Foto: Natsuki
Sportfiskarna växlar upp försäljningen av fiskekort

Sportfiskarna hoppas kunna bli en ännu större aktör inom digitala fiskekort. De har nu lanserat en helt ny version av Fiskekort.se. som ska vara både snabbare och enklare.

– Det känns väldigt bra att vi nu äntligen har en modern webbplats att erbjuda för köp och sälj av fiskekort. Detta är en viktig pusselbit i vårt centrala arbete med att tillgängliggöra fisket i Sverige, säger Sten Frohm, generalsekreterare på Sportfiskarna i ett pressmeddelande.

Ambitionen är enligt Sportfiskarna själva att komma närmare fiskeområdena och bli mycket bättre på kommunikation och support till alla som väljer att sälja sina fiskekort via Fiskekort.se. Webbplatsen sägs vara genomarbetad från grunden för att motsvara dagens krav och förväntningar på en e-handelsplats för fiskekort. Mycket tid och kraft har lagts på att fiskekortsköparen skall få en så bra och smidig upplevelse som möjligt.

Mer information kan du läsa här på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta